Anksioznost – strah, preskakanje srca i teskoba

Problem

Imam anksioznost i kao posledicu preskakanje srca koje me strasno nervira. Javio sam se psihologu, odradio sam test licnosti ali jos nije bilo konkretnijeg razgovora jer je phisolog otisao na odmor. Ako ima neko da se lecio od istog problema neka mi kaze sta da ocekujem i koliko traje terapija. Konkretno ja osecam strah i teskocu ni od cega, na primer sedim za kompjuterom i odjednom osetim neku tezinu i strah, takodje imam i gomilu nekih tripova i strahova ali ne bih o tome, ovo je sve pocelo nako strasnog dogadjaja i veliko stresa. Molim za pomoc.

O tom dogadjaju nisam hteo da se poverim ni psihologu, u svakom slucaju 10-ak dana uzastopnog stresa, stresa od kojeg sam se jezio sav. I tad je sve pocelo. A imam tripove da dotacinjem stvari, opterecen sam vremenom stalno gledam na sat i stalno mi je tesko kada vreme prodje a ja ne uradim nista korisno, takodje moram da pomirisem novine, knjige, casopise pre nego sto pocnem da citam. Imam verovatno i socijalnu fobiju, preosetljiv sam na buku, jaku svetlost, i neke mirise, vetrim kucu svaki dan cak i na minus 10,imam nagle promene raspolozenja, svakodnevni bes, strah, nervozu. Obicno mi je muka kod lekara/zubara. Ali nisam depresivan, volim da zivim, srecan sam sto sam ja ja i zadovoljan sam svojim zivotom, ali ovo svakodnevno preskakanje me ubija.

odgovora ( 2 )

 1. to sto moras da pomirises novine, knjige deluje kao opses. kompulsivni poremecaj,

  a sve ostalo nervozna, preosetljivost..itd je posledica anksioznosti i svega ostalog.

  Socijalnu fobiju imas ako izbegavas ljude ili se u njihovom drustvu osecas nelagodno..itd.

  0
  2018-02-12T11:42:40+01:00

  Ja sam imala sličan problem. U državnoj ustanovi nisam mogla da nadjem rešenje. Više od dve godine sam išla kod psihoterapeuta ( psihijatar i psihoterapeut) na razgovore koji su mi pomogli. Pila sam i lekove po preporuci istog lekara.

Napiši odgovor