Да ли је гладовање одлично за здравље?

Question

Organizam se hrani namirnicama koje uzimamo u redovnoj ishrani, a isto tako, ako ne uzimamo ništa za jelo u roku od tri dana će organizam će da sagori sve (i najmanje) ostatke od unetih namirnica. Tada počinje da se dešava nešto fenomenalno, organizam počinje da troši svoja tkiva kao hranu, ali to radi savršeno.

Prvo sagoreva i vari sve loše, bolesne (tumori i slično) i odumrle ćelije. Počinje da se dešava prekrasan metod podmlađivanja. Bez lekova, uz samo malo volje i odricanja i bez troškova uništavamo sve što je loše u organizmu. Tokom gladovanja sve što je dobro, vitalni organi kao što su mozak, srce, žlezde s unutrašnjim izlučivanjem, su u potpunosti zaštićeni i pošteđeni od bilo kakvih štetnih posledica.

Uz sve to, možda izgleda neverovatno, ali u organizmu se podstiče izgradnja novih ćelija. Razlog leži u proteinima koji se neprestano razgrađuju i nadograđuju, koristeći aminokiseline (gradivne jedinice proteina) koje se oslobađaju iz razgrađenih ćelija i ponovo se koriste za nadogradnju novih ćelija, što je dokazano na mnogim ispitivanjima.

Јесте ли икада пробали са гладовањем да избаците отрове и здравље побољшате?

Napiši odgovor