Двоје деце, a разлика небо и земља

Problem

Двоје деце, разлика небо земља.Синчић амбиверт-екстроверт, ћеркица интроверт.Са дечаком смо прошли разне фазе био је немиран као беба, па хистеричан, чак је у једном периоду био и стидљив и разне бубице, у свим фазама једино што никако није прихватао да буде сам, увек и обавезно мора неко с њим и око њега и обожава друштво, што више то боље.
Девојчица супротна прича, од рођења мирна, више воли да буде сама, него у друштву. и некако превише осетљива.
Прихватамо их такве какви су и трудимо се да их усмеравамо, да их не спутавамо, да буду оно што и јесу, да буду своји.Мада опет се морају се поставити нека правила, муж је у фазону пусти их сад још су мали.

Питам се како балансирати а да се не погреши негде.Плаши ме много тога, највише то да ће ми замерати нешто једног дана.

Мене су родитељи много контролисали, не бих да понављам њихов модел али често поступам исто као и они.

Мој ћале се сад не петља много, али зато кева не одустају покушава и меша се у неке ствари, нарочито око васпитања деце, само зврнда, звоца нешто, понекад ме излуди и направи проблем.Да додам мада није толико битно, они су у Америци, ми у Србији.

Имам много недоумица, како се поставити у разним ситуацијама Каква су ваша искуства у чему сте грешили са децом да сте у прилици шта би исправили, урадили другачије ? Копирате ли родитеље?Какав однос имате са мајком, какав однос имате са ћеркицама, какав са синовима?

Answer ( 1 )

  1. Pametno. Hrabro.

    Nije ni u Srbiji idealno, ali je ipak bolje nego tamo.

    Ja bih ti jedino savetovao da im daš što više da čitaju, da se što više igraju napolju sa drugom decom, da što manje da gledaju TV i po mogućstvu što manje vremena za kompom.

    Što se tiče vaspitanja, ima jedna mudra izreka – deca ne uče slušajući, nego gledajući. Dakle, samo ih sopstvenim primerom možete vaspitati.

Napiši odgovor