Fenomen kukanja

Problem

elem , uzmite nekakvu skalu od 1 do 5 npr i recite koliko na vase zivce utice kad vam neko kroz razgovor konstantno kuka ?

u nasem drustvu , kukanje je postalo deo tradicije , kulture , obicaja , stegnuti kojekakvim nevoljama sa kojima zivimo , mi kukamo , kratkorocno uspevajuci da zbacimo dusevne balaste , da prebacimo svakodnevne , akutne a i hronicne tegobe u tudje dvoriste …… znajuci , vrlo dobro , da samo bacamo bumerang….. ali dobro , sta god, porcija kukanja uz kaficu , pivo … porcija kukanja umesto dorucka rucka i vecere……

koliko samo crpimo tudju paznju , fokus i energiju kako bismo zadovoljili tu suludu potrebu da olaksamo sebi…. naivno ili namerno ?

niste psihijatar , niste psiohoterapeut , niste strucni da sagledate kompetentno i kroz struku, tudje mentalno-dusevne probelem i da ih lecite , to niste vi …..

medjutim , ta posast koja se ukorenila je postala sastavni deo minuta, casa dana godine i zivota …. kuka se iz hobija , kuka se iz dosade, kuka se iz rutine , kuka se iz prkosa , kukamo jer nemamo sta drugo da radimo ,pricamo, samo kukamo kroz razne uvijene varijatete i kombinacije stavova, misljenja , samo se cedimo ko kukavni loj otrovni….

kako se postavljate prema ljudima koji vam kukaju iz obicaja ? iz standarda ponasanja i komunikacije …..

Napiši odgovor