Moj unutrašnji demon – BES

Question

Užasno me mori. Celog života se borim sa besom, primenila sam sve tehnike, od vežbanja, preko meditacije u pokretu, do ispoljavanja negde gde nikoga neće povrediti (vrištanjem u jastuk, u ekstremnim slučajem samošamaranjem i lupanjem u glavu) – i opet me obuzme nekad tako da ne mogu da ga kontrolišem. To je kod mene kao cunami…kad krene hrani se sam iz sebe, crpi i intenzivira energiju iz sebe.

Mislim da bi najveća moja pobeda u životu bila kada bih uspela potpuno da pobedim i uništim svoj bes. Veća od bilo čega što sam do sada postigla.

Ne tražim savete – mada su dobrodošli – jer mi do sada nijedan nije u potpunosti pomogao. Koji su vaši unutrašnji demoni i kako se borite sa njima – ako se borite?

Answers ( 4 )

 1. Za svaki problem, postoji uzrok.
  Ja sam, takodje, imao dosta besa u sebi, ranije, i nisam tacno siguran sta je bio uzrok tome, ali sada, kada razmislim, mislim da nije bio jedan uzrok, vec gomila sitnih uzroka.
  Gomila stvari u zivotu nije tada isla onako kako sam ja zeleo, imao sam i odredjenu dozu nesigurnosti u sebe zbog svega toga, pa mislim da je i ta nesigurnost uzrokovala bes, kao odbrambeni mehanizam.

  Kada su stvari pocele da se sredjuju, u celokupnom zivotu (posao, ljubav, ekonomija, porodicne trzavice, promena okruzenja, novo drustvo….) bes je poceo da se smiruje, i sada ga gotovo uopste nema. Jako tesko sada neko moze da me razbesni, i ako uspe, uglavnom sam u stanju da iskuliram jer shvatam da taj bes moze samo da mi napravi srannje u zivotu, a srannje mi definitivno ne treba

 2. Samo samokontrola. Jednostavno raskrstis sama sa sobom. Nema izliva besa, nema vike, nema panike… Polako i stalozeno. O tim jogama i vudu, feng sui, budistickim dziddzabidzama stvarno nemam pojma pa ne bih to komentarisao. Moja teorija da covek samo mora malo da rascisti sa samim sobom, da shvati sta je u zivotu vazno, sta manje a sta je skroz nebitno. Da shvati da niko ne zeli da ga vidi besnog i narogusenog i da se takvim ponasanjem ne resava ama bas nista, cak se problemi samo prave gorim.

  Ja nemam problema sa izlivima besa. Mogu da precutim ili tolerisem do beskonacno. A da se nerviram – nerviram se, nema sta, samo sto to sasvim drugacije kanalisem.

 3. Joga definitivno . Postoji odlična knjiga Jasmine Puljo “ Hatha Yoga “
  Uz pomoć te knjige se može vježbati bez instruktora .
  Dovoljno je proučiti tehnike disanja i neke osnovne položaje .
  Svojevremeno sam tim tehnikama disanja i slanom vodom izliječio
  sinuse ( pansinusitis ) u vrijeme kad su i doktori digli ruke od mene .
  Trebalo mi je neka četiri mjeseca . Radio sam i neke osnovne vježbe .
  Iznenađenje mi je bilo da sam dobio bolje trbušne mišiće nego što
  sam ih mogao stvoriti u nekoj teretani .
  Poslije treninga joge nema šanse da te neko iznervira čak i da hoće .

  0
  2019-02-15T19:03:24+01:00

  Kako se inace osloboditi demona ( a bes je demon) ? Post i molitva . Drzi se hriscanstva i pravoslavlja . Yoga , Buda , Meditacina itsl je priziv novih demona . Ne moze se demon isterati demonom. Ovo je Pravoslavni lek. Pogledaj na internetu i probaj.

Napiši odgovor