Piti lekove za psihu ili ne?

Question

U nekoj sam nedoumici pa bi voleo da cujem vasa licna iskstva.Sta mislite o lekovima za psihu?

imam druga koji je koristio psiho aktivne 2 godine,pa mu je prepisan metadon(1 god)..sad je odlican,smanjen mu je met na nesto malo pa ga zanima hoce li imati krizu kad se to izbaci i da li su mu za to potrebni lekovi? hvala unapred

Answers ( 3 )

 1. Da li piti lekove ili ne? Pa u osnovi trebalo bi d je prosto pitanje, a jos prostiji odgovor ljudi. Cemu i postavljacevo pitanje a i Jennifer Jennin kaze nek se javi neko strucan….Najstrucniji za lekove bi bio farmaceut. Ali ni on ne moze reci – da li da se piju lekovi?

  To je presiroko pitanje. Kada da se pije, koliko, za sta da se pije, i najvaznije KO da pije? A odgovor je veoma prost, i ne treba niko strucan da kaze odgovor niti odgovor moze biti NE, eto tek onako.

  Ne, pricaju samo ovi koji imaju ovakvo stanje uma:
  https://mindreadingsblog.wordpress.com/2014/04/16/nocebo-efekat-placebo/
  A odgovor je i vise nego jednostavan, principom ociglednosti – Nije niko potreban strucan ovde da to kaze – TO CE VAM RECI VAS LEKAR. VAS PSIHIJATAR. Uz mozda pomoc klinickog psihologa tokom dijagnostikovanja stanja vaseg, ali opet DA cudesno ili pak NE magicno, ce vam reci samo i samo vas psihijatar.

  Sve ostalo je neproduktivno i kontraproduktivno. Nema sta na forumu neko da kaze DA ili NE. Prosti neki dogovori na slozena pitanja koja zahtevaju puno potpitanja.

  Ako je psihijatar strucno procenio da treba piti psihoaktivan lek za psihopatologiju – ne postoji strucniji od njega, i onda je odgovor DA. Pijes.
  Ako je njegova procena da NE TREBA da pijes, onda je odgovor NE. Ne pijes.

  U svakom slucaju covek moze da ne pije, nije to nuzno, niti ce vam na silu ubrizgavati lek (dok ne dogurate do onog nivoa, kada se to radi, a ovakvim ponasanjima i fobijama i nocebima cete i dogurati dotle jer hranite i progresirate bolesti i poremecaje odbijajuci lekove iz paranoje). I opet na kraju – dodjete pa drhtite i sami trazite LEK.

  Sta vise, paradoksalno, idete pa na crno kupujete lekove i sami, nemate vise vremena ni da stignete do strucnog lica, nego brze bolje znam Peru Ziku Maju u apoteci pa ispod ruke da kupim, jer ne mogu da izdrzim vise ni par sati ovo sto mi doslo.

  0
  2018-01-26T19:00:59+01:00

  Ne, naravno

 2. Sine,mani se lekova,tuci po Rakiji!

Napiši odgovor