Babe koje gnjece hleb po prodavnicama

Question

Prvo imamo generalno jedan problem u drustvu. To se zove kultura. Cak i na ovom portalu nemamo recimo kategoriju gradjanska kultura. Imamo porodica, deca, klinci klinceze, mame, tate, zene, muskarci, avijacija, vojska, psihologija, kompujteri, uredjenje doma i basti, a kultura?

Meni nisu vise jasne ove babetine sto idu po prodavnicama i gnjece onim prljavim rukama hleb ko kompbajn. Jedan po jedan, redom…E sad, za dlaku mi je falilo da joj kazem: Gospodjo, sta to radite? A onda mi je brzo pala sledeca scena, kako ona mene kisobranom, pa me odvodi policija, ili u najmanju ruku napravio sam scenu kao nekakav nasilnik. A nije da nisam pravio slicne scene. Nasrce na jadne nezasticene babe.

Ljudi. mi se studiozno bavimo politikom, ekonomijom, drustvom. Svaki bilmez u kafani zna tacno gde prerasporediti drzavni budjet da bi nam pe ve de ve pe de porastao. A osnovne stvari, u svakodnevnici nemamo. To bi vam isto bilo kao kada bi ste hteli od jednog djackog odeljenja da napravite odlikase, a oni jos nisu naucili da treba svi da sednu u klupe, kako bi svi mogli da vide tablu i ucitelja i prate nastavu.

Napiši odgovor