Diskriminacija preko 40+ prilikom zapošljavanja u Srbiji

Problem

Nije meni načinjena nepravda, niti ja imam 40+, već moja majka ima 46 godina i NEKOLIKO godina nema stalan posao.

Nijedan posao na kojem je bila nije trajao bar mesec dana, što znači da je verovatno dobijala otkaze i godinama nije imala nikakvu platu.

Lično mislim šta god pokušavala da su joj šanse da se zaposli ovde u Srbiji 0%.

Ima samo diplomu medicinske srednje škole za med. sestru, a taj posao se više ne traži u Srbiji, niti ona traži tu vrstu posla. Traži ono što može da radi jedan završeni srednjoškolac.

Ima radno iskustvo, to je neko iskustvo prosečnog Srbina, ili možda malo niže od toga.

Poslodavci diskriminišu ovde starije ljude, pogotovo starije žene 40+. Za mene je normalno uređeno društvo meritokratija, a ne društvo u kome te gledaju da li si lep, debeo, ružan ili stariji.

Primetio sam da dok je bila u 30-im lako je dobijala poslova, nekoliko poslova tokom 30-ih je imala, imali smo prihod, i dobijala je pare. Čim je prešla u 40+ nijedan JEDINI poslodavac nije je pustio da radi više od mesec dana. Zar je moguće da su svi poslodavci ista bagra koji gledaju ljude po godinama.

odgovora ( 3 )

 1. ja nisam radio u apoteci 15 godina i sad bi sutra malo prosao probni rad. staviti mene ili masinskog inzenjera za recepturu- isti djavo. trebalo bi mi bar 6 meseci da udjem u fazon… za 15 godina se mnogo toga promenilo, pocev od novih lekova, njihovih komercijalnih naziva, uvedene su elektronske obrade recepata….

  tako da o diskriminaciji nema ni govora, vec o tome da i pored obrazovanja nemas iskustvo ili je ono totalno izbledelo.

 2. U Srbiji je moral u problemu, licni i drustveni. U divljem kapitalizmu cak ni interesi ne odlucuju
  nego moc.
  Zene imaju problem iracionalnog shvatanja sveta koji zbog masovnih razvoda i ranog umiranja muskaraca pod pritiskom
  je postao drustveni problem.
  Kada je rec o moralu zanimljivo je da ti pises ovu temu, a ne majka. Da li mislis da bi se ti lakse zaposlio ili prihvatas da si nesposoban i da je
  ona duzna da te izdrzava?

  0
  2017-11-20T23:14:16+01:00

  ok,od 38g.na preko 70 konkursa,sa sve visokom skolskom,znanjem rada na kompovima,stranijezik…ok,kako je moguce da nisam mogao naci posao

Napiši odgovor