Rad na crno, penzije

Problem

Kako sam sve starija i starija, sve vise i vise mi je zlo i imam panicni strah kako cu ziveti, ako Bog da, tamo negde posle 55 godine zivota. Posto pravo na penziju necu steci. Ja godinama radim, ali uvek na crno, plate su kao sto i sami znate uzasne, i to sto primim ne znam dal da krenem da uplacujem sebi staz, dal da krenem da uplacujem nesto preko Dunav osiguranja. Jednostavno nisam imala nikakvu vezu gde bih radila a gde bi mi isao staz…itd, itd.

Pitanje bi bilo, kada ce konacno poceti da se radi normalno? Neki pricaju da ce se Penziono ukinuti…..ako imaz ziveces, ako ne umri…sto je totalno nepravedno i neljudski.
Da li ce drzava nama koji nemamo ni dana staza davati neku vrstu socijalne pomoci? Jer ja stvarno NE VIDIM nacin da ce ista biti bolje!!!

A opet, plata 250 e….to bi znacilo da ceo mesec radim samo za BUS plus,i za ono sto bih eventualno sama sebi uplacivala staz!!!! A gde je placanje racuna, hrana…znate na sta mislim.
Mene je bas, bas strah kako cu ziveti pod stare dane.

Answer ( 1 )

  1. Ako nemas 15godina staza nemas penziju. Imas vremena to da nacukas.A ako ne ,ako nemas nista od imavine na svoje ime imaces prva na socijalnu pomoc i svake godine obnavljas zahtev

Napiši odgovor