Falsifikovanje prehrambenih proizvoda

Problem

Do sada sam u svom potrosackom veku naletao na razne plagijate tipa Sony tv , radio, comp, torbice, cipele itd..

A naletao sam i na lazne Coca Cole, Pepsi, Coctu, Domacicu (iako ima puno varijanti, ima i falsifikata varijanti), kafu…rakiju, keks, Cedevita (ne multivita, ne vitanova ne varijante, to je laziranje brenda ili slicnost ili nesto drugo…nego bas isti naziv i slicna ambalaza)

E ono sto bi bila moja inicijativa je da se prehrambeni proizvodi kaznjavaju bar 5 do 10 x vise i teze ako su plagijati nego bilo sta drugo pokradeno po osnovu intelektualne imovine…

Jer ja to unesem u telo direktno, a drugo je kad mi se oljusti ili pocepa nesto sto je lacosta a nije ni L od lacoste….

Od Zozovace je umrlo preko 100 ljudi, a tip je izasao bez veze i mucke posle svoje kazne od nekoliko godina….mesao covek metil alkohol jer nije znao da M znaci toliko u onom metil etil…..

Znaci , danas svi traze neke glupe zakone, hoce da im se zbog pogleda neko osudi na 20 godina robije i slicno…
Zbog sujete , ega i ostalih budalastina prizemnog uma…..
Ali stvarno vazne i uticajne stvari niko ili malo ko primecuje, to je ipak zahtevno za svest i percepciju i tu nam fali ljudi….

Druga stvar ako neko na cajnoj koju prodaje iz gepeka napise kopija cajne, pa znas da rizikujes, a drugo je npr kafa, koja kao ne moze da bude stetnija od onog sto jeste po prirodi, pa ti naletis na nesto sto ne znas sta je, alergican si na to a inace nisi na kafu i nisi na tu marku , ili je kvalitet uzas da treba da se prekrstis ili imas proliv posle jednog srka takve kafe, sto inace jeste dejstvo kafe, ali ne posle jednog srka i ne na takav nacin….
Kafa ima masnoce i moze i da uzegne…

Answer ( 1 )

  1. Ne kupujte jeftinu robu.Prvo dobro provjerite i prikupite informacije.A posebno pitanje je stara roba.Ali narod kao i internet trpi sve…..

Napiši odgovor