Stomatolozi odgovorni za propast zuba NACIJE

Problem

Imam problema sa zubima a moj rodjak sa sela nikad u zivotu nije seo na zubarsku stolicu i nema ni jedan jedini pokvaren zub niti ga je ikad zub boleo a ima oko 50 godina. I ja sam dugo analizirao kako je to moguce znaci covek nikad nije seo na zubarsku stolicu a ja sam prvi put seo jos kad sam bio u osnovnu. Razmisljo razmisljao i sinulo mi je resenje da je upravo to sto sam kao klinac u osnovnoj seo na tu fatalnu stolicu iako nisam tad imao nikakvih problema sa zubima.

Naime stvar je u tome sto skola odvede decicu na sistematski i u sklopu sistematskog pregleda odu i kod zubara. E sad kad dete sedne i kad doktor kao pregleda zube on uzme u ruke onaj metalni siljak i pocne da udara po zubima i da zabija izmedju zube i da pravi polugu mi da OSTECUJE ZUBE SILJKOM. Dakle zubari lepo ostete decici zube i onda kroz tu rupicu koju su napravili kroz 5, 10, 30 godina jedan po jedan se zubi kvare i zubari LEPO IMAJU PUNE RUKE POSLA I ZARADJUJU.

Da niko nije iso od nas kod stomatologa kao dete zubari jednostavno ne bi imali posla kao sto nisu imali posla kod mog rodjaka iz sela koji je imao tu srecu da ga njegova seoska skola nije vodila na sistematski kao dete.

Zato je moj savet ako vec mora dete da ide kod zubara preko skole u sklopu sistematskog pregleda obavezno da roditelji podju sa decicom i da budu prisutni kad se udje kod zubara i da lepo naprave jaaako veliku scenu ako treba ako vide u rukama zubara metalni siljak za razbijanje zuba i da ne dozvole da im deci razbijaju zube. Lepo neka kazu gledaj uperi svetiljku ali NE PIPAJ!!!

odgovora ( 4 )

 1. Tvoj rođak verovatno nije pio kokakolu i jeo čokolade koliko ti.

  Ima i po selima ljudi sa lošim zubima.

 2. Šećer.
  Tvoj rođa verovatno nije jeo slatko kao ni ja do svoje 25. god.
  Odlično znam iz prve ruke… neverovatno je koliko slatkiši oštećuju zube. Bez njih, nema ni karijesa

  Zubarima mogu da zamerim samo što nikad ni od jednog od njih nisam čuo za ZALIVANJE FISURA zuba. To je zahvat kojim se nanese sloj materijala na onim „kanjonima“ kutnjaka gde se najčešće i stvara karijes.
  Potpuno bezbolna, jeftina i estetski ok procedura a koja može mnogo da uradi u prevenciji.
  Ali onda nema posla za njih…i zato sam to slučajno otkrio na netu a ne od zubara.

 3. Aha dakle ti tvrdis da udaranje metalnim siljkom po zubima ne ostecuje zube?

 4. Ne tvrdim, al tvrdim da krezubih seljaka znam na hiljade.
  Što ređe idu kod zubara, to su krezubaviji.

Napiši odgovor