Tuga, usamljenost? Šta li je? Javlja se nekad bez ikakvog povoda, samo me preplavi kao talas…

Question

Cudan osecaj, nedefinisan i neobajsnjiv. Lepa vest, radujete se odavde do vecnosti i odjednom vas preplavi nekakvo cudno pomesano osecanje, koktel nedefinisanih osecanja. Osetite nesto kao jaku tugu, usamljenost, potistenost, cak i nekav osecaj stida …ne umem da objasnim. Medju ljudima ste , dragim ljudima, a opet taj osecaj…Javlja se nekad bez ikakvog povoda, samo vas preplavi kao talas.Na primer lepo ste raspolozeni, caskate sa drustvom i odjednom mrak. Raspolozenje totalni aut, kao da se sve srusilo, zelite to u tom trenutku da savladate da se vratite u prethodno stanje ali ne biva. Zadesi vas na bilo kom mestu i u bilo kakvoj situaciji. Prisutan jos u detinjstvu…Ima li vas jos sa slicnim “ simptomima“ i kako to objasniti?

https://forum.krstarica.com/showthread.php/749832-TUGA-USAMLJENOST-STA-LI-JE

Answers ( 6 )

 1. covek je viseslojna licnost i to ja sasvim normalno pogotovu kod emotivnih osoba.Jedan sloj se raduje dogadjaju a drugi se bori sa prolaznoscu zivota i kaze da je ova situacija ma koliko lepa,u toj sekundi prosla.Otud dolaze mesana osecanja .Nije to lako objasniti a ni pobeci od toga ali treba da se to prevazidje i postavi na svoje mesto opustanjem ,setnjom i lepim mislima

 2. Tako nastaje depresija ….!

 3. Taj talas mraka koji te preplavi mi lici na neku povremenu depresiju. Sa obzirom da menjas raspolozenja s vremena na vreme treba sama da znas zasto je to tako i sta te to obavije. Sta ti toliko unisti dobro raspolozenje? Koji problem te muci da te skenba i pred drustvom? Nije lose otici da popricas sa psihologom u tvom maticnom domu zdravlja.

  0
  2017-12-08T01:29:31+01:00

  Depresija. Razgovaraj sa nekime bliskim, ne mora odmah psihijatar/psiholog, neka to bude neko kome mozes da se poveris i izjadas ali iskreno i bez zadrske.

  O mojim ‘simptomima’ i zivotnoj situaciji radije ne bih.

  0
  2018-01-05T22:30:54+01:00

  Poznat osećaj. Gomile stihova i refleksivnih kratkih priča posvećenih razrešavanju te misterije. Nemam odgovor. Ni rešenje. Ono što znam jeste da se treba fokusirati na stvari za koje si zahvalan u životu jer ih uvek ima na pretek. Makar to bila hrana i voda na stolu, topao krevet ili porodica koja te voli. Razloga za zahvalnost uvek ima, a nažalost naš mozak je mnogo složeniji od „depresija“ i „nedepresija“. Ne znam koliko si upućena u naučnu stranu koja se krije iza depresije, tj. u hemijske reakcije itd. Ishrana je veoma bitna. Živim u inostranstvu gde je hrana mnogo drugačija, dosta jednostavnija i otkako sam se iselila iz roditeljske kuće i počela sama da kuvam, shvatila sam koliki je hrana veliki faktor. Sve što jedeš utiče na raspoloženje. Kombinacija ugljeni hidrati i meso je veoma teška, a kao što znaš kod nas je hleb/krompir/testo zastupljeno u svakom obroku. Probaj par dana da eksperimentišeš sa ishranom i vidiš kako utiče na raspoloženje. Kad imam problem sa umorom i sl. uvek konzumiram sveže voće jer znam da je to instant doza vitamina koji igraju bitnu ulogu za funkcionisanje mozga, samim tim poboljšava raspoloženje. Takođe konzumacija gvožđa i vitamina B utiče na smanjivanje simptoma depresije.

  0
  2018-01-29T16:46:39+01:00

  Tuga, usamljenost, depresija, otudjenje.
  Jasno je sta moze biti uzrok tome, cim na netu od nepoznatih ljudi trazis savet.

Napiši odgovor